Friday, 29 June 2012

29 Jun 2012

Assalamualaikum semua :)
hollaaa, agak lama jugak yer tak menulis kali nie..
btw, entry kali nie special for my little brother..
Ahmad Solehuddeen Soddique :)

Happy Birthday little brother!!
Semoga panjang umur and murah rezeki..
Nak UPSR nie jangan main-main daa..
study rajin-rajin.. hee:D
Sweet 12 yer 

Love you always :*

Monday, 21 May 2012

Alhamdulillah..

Assalamualaikum semuaa!! entry hari nie mgkn dah lambat utk post tp mcm mana pun still nak post jugakk hehe!! 27 April 2012, tarikh yg ditunggu-tunggu oleh semua student diploma uitm. hehee! Result final exam keluar on that day.. Dup Dap Dup Dap jer rasa nye.. Almaklumla, this is my last result for final semester. Alhamdulillah, tunggu punya tunggu.. at last ade email masuk pd jam 1.59 pagi. Punya laaa cuak nak open masa tuu, mcm mana pun kena buka juga laa kan. Sungguh tak dijangka, Alhamdulillah.. keputusan yg sanggat memberangsangkan. Actually, tak expect pun dapat pointer mcm tuu. Pape pun, rasa kesyukuran sangat Ya Allah... 
Thank youuu to all the lecturers of Uitm Melaka atas segala ilmu yg diberi.. Thanx to kawan2 yg banyak bg sokongan and tak lupa to my beloved parents! Really happy when I see my parents proud with my result. Angah akan sentiasa buat yang terbaik untuk menggembirakan Ibu and Ayah.. Finally, I achieved my target to grad with pointer 3.5 above.. Alhamdulillah...
All the best buat semua junior2 yg masih jauh lg perjalanan anda.. Buat yg terbaik and jangan main2 yer.. hee=)


I'm officially a graduated of Diploma in Quantitative Science..




Sekian...
wassalam=)

Friday, 18 May 2012

Karnival Sukan FSKM

Assalamualaikum semuaaa!! lama agaknya saya tak update blog niee... busy la katakan. hehe:)
btw, kali nie nak cter pasal karnival sukan FSKM (fakulti sains komputer and matematik)
For the first time involve benda nie... dah laa kne dtg one week before game utk training.
Penempatan kte org masa tuu kat Kolej Merduwati. Kte org  jer yg ade kat kolej tuu. hahaa..
Training mcm profesional nye pemain laa katakan tapi takde laa hebat mana pun.. hee!


kat sana kenal laa gak ngan junior2 fakulti. muka semua macam xpenah nampak pun.hahaa!! 
dah laa saya ngan Syira jer part 6 masa tuu.. yang lain semua junior2. hahaa!!


okayyy! nak citer skit nie.. before dtg, dapat tau member sana pun join gakk. sampai siap ckp nnt nk dtg tengokk sy main.. sy ape lagi trus ckp ngn dia xyah dtg laa ann. esok nye, bila game start, dah laa melaka first game, tiba2 nampk mamat nie muncul plakkk! aigooo, time sy main plakk.. then, yg kelakar nye kte org kalo jumpa msti tak bertegur...kelakar ann. ade reason laa kot tuu. at last, sy senyum jerlaa kat diaa ann..kalo msg bukan main  tp bila jumpa abes xcakap pape pun.. rasa sngt kelakar laa plak!
Then, teman member g tempat futsal.. boleh plak dia panggil mamat tuu.. siap depan2 punn! tp macam biase laa tak tegur gakk.. hahaha


okay laa, layan gambarr yerr..:)


gambar before bertolakkk. tggu bus lama gler kott..


okayy! dlm ramai2 msti sy comel ann..
*perasan jap*


with my badminton partners for double women.. hee!!
btw, nice to know you syira:)

badminton teams:)


with all team mates and lecturer:)
muka keletihan lepas main double then main single plak! huhu:D

bersama maskot fakulti... cyomel gler dia jalan...hee

before balikk sempat amik gambar!
turun padang sokong final team futsal! melakaaa johannn:D





okayy! setakat nie jerlaa pasal karnival sukann. Btw, congratss actuary menang keseluruhan.. Melaka pun not bad tauu, kte org no 2 keseluruhan.. kira oklaa jugakk tuu.. ini adalah pengalaman yang xkan saya lupakan. kenal junior2 yg xpenah kenal. I'm gonna miss you guys.. hehee. Haziq Don and Syafiq Azmi korg belajar elok2 yer.. haha! Btw, to Tiqa Zainal jaga gelang tuu yer.. Again, another person yg dpt gelang from me.. hehe! dont know why.. hahaa. Goodluck buat semua adik2 junior yer.. Lagi satu masa karnival nie, result blum keluar lagi but Madam Mastura siap bg hint daa result sy cmne.. Nasib baik betul hint madam tuu.. hehee!! 


Sekian...
Wassalam=)







Friday, 6 April 2012

Finally

Assalamualaikum and hollaaaa everybody!!
wahh, finally dapat pun double cheese naan. Lama plak mengidam nak makan nie. 
macam org preg---- plak kan! hahahaa...
dari shiro haritu janji nak bawak, sampai abes sem xdpt pun..
mayb laen kali laa kot.

Finally, masa last day final payyperrrr tuu baru laa dapat...
Thank youu ayah..heee!
lepas pun ngidam nak makan, 
kalo tak berkurun laa kot nk tggu since tak tau ble nak kesana plakkk!
best arituu coz dpt kumpul one family!
yelaa, since along kat kbm study and opie kat penang..
so, susah untuk kumpul and bila semua ade mmg happening la kann..


Double Cheese Naan with Chicken Tandoori..
favourite naan pak putraa!!
yummyyy..


saja jer letak gambar niee!!
with my brooo..huhu


with my lil sis!

yeahhh!! I love u all laa my bro and sis..
mungkin jarang untuk angah tunjukkan yg angah syg korg semua..
tp percayalah, I LOVE U ALL...
hehee!!


sekian..
wassalam=)


Thursday, 5 April 2012

Tinggal Kenangan

Assalamualaikum..holla everyone!!
Finally, I'm done with my diploma. InsyaAllah. Seriously, banyak sangat pengalaman yg ade kat lendu tu. 
I'm gonna miss all my classmates. mengimbau kenangan mula2 masuk dulu. Ya Allah, muka pun macam budak jer lagi. First, masa nak daftar tu ingt yg Tun Putih tuu laa blok aku. At last, yg sebelah tuu. baru jer suka sbb dapat blok baru la kan. Masa bawak barang pegi bilik, punya laa doa xde spe2 lagi sbb nk katil bawah punya pasal an. Bila masuk, yeahhhh! sy dapat katil bawah. Tunggu punya tunggu rupanya sy sorg jer kat bilik tuu, means yg lain ade la senior. Pengalaman MMS sngt tak dapat dilupakan  sbb masa tu laa sy jumpa sorg senior nie and sampai skrg masih berhubung. Senior yg sy ingt part5 rupanye baru part3.
Masa berlalu begitu saja. 6 semester rasanye seperti cepat sahaja. dengan time part1, study and kenal ramai kawan. Alhamdulillah, masa part 1 sy DL. tapi bila start sem 2, subjek yg paling tak suka C++. Dah laa susah then lecturer ajar pun xfaham.. Pointer jatuh  merudum giler masa sem 2 nie but bangkit semula on sem 3. Alhamdulillah continue DL for sem 4 and sem 5. Hopefully final sem pun boleh score. InsyaAllah, amin. 


Seriously, masa part5 rasa sngt sunyi kat blok. Yelaaa, kawan2 semua dah duduk rumah sewa. Sy masih setia duduk kat blok. Al-maklumlah, terpilih utk memikul tugas sbg Exco Sukan. Bukan senang nak handle tau.. lebih2 lagi kena layan kerenah budak2 yg tak nak join aktiviti. Mau gerammm dibuatnye kan. Cuba laa kalo dorg kat tempat kita msti rasa ape yg kte  org rasa.. Impian utk naik kan nama Tun Merah masa sy pegang jawatan tak kesampaian. So, harapan sy terletak pada Fama untuk bg something buat Tun Merah. Hopefully dorg akan join SUKOL nanti. Masa sem5 nie laa, selalu g umah member sbb boring punya pasal kat blok. tak tahu nak buat lagi kan kat sana. Mmg muka nie jarang ade laa mse sem5 tuu. 


But, untuk sem6 nie terbalik pulakk. boleh kira bape kali jer sy pegi umah member. mayb, sebab dah ade kawan a.k.a junior2.. hehe! at last, tak rasa boring kat blok because of them. Mula2 dah laa frust sbb xdpt blok, so kena menumpang laa dulu kat bilik bawah tuu. Then, lepas tggu rayuan finally dapat bilik kat level kenanga. actually best level tuu but mayb enviroment bilik tu yg membuatkan sy tak selesa utk belajar dan berada di situu.. so, pegi pejabat kolej dgn harapan dpt laa tukar kan. kenyit2 skit mata kat abg tuu, nasib baik laa dapat tukar an. Lagipun, kat bilik lama tu still ade Bella sorg jer. Bak kata orang, tempat sendiri lagi best kan. mana taknye, since part1 duduk kat cempaka tuu. dah terbiasa dgn enviroment sana walaupn mmg laa tggi kan bilik dgn kne daki tangga batu caves tu lagi kan. adoiii! gagahkan jugak laa kan.


awwwww!! rindu nyeee... baru berapa hari tinggal kan sne dah rindu. before this, xde la rasa macam tuu mayb sbb ingat kte akan ke sana lagi for new sem kan. but, now takpun.. sbb dah tau xkan kesana lagi. 
lebih2 lagi akan merindui suasana kat dalam class.. seriously gonna miss all my classmates. kawan2 kat class laa snggup melayan kerenah sy nie. dgn lawak bodoh nye kann..adoiii! rinduuuu rinduuu..
rindu masa kte study sama2 dekat library, walaupn selalu jnji awal but dtg lambat kan smpi korg dah tau sngt perangai nie.. biase la kan, bila tidoo lambat bangun pun lambat jugakk. hee!


Finally, thanx to all my classmates. Korg ade time susah,senang, sedih, gembira dan semuanya. Thank youu semua nye. gonna miss all of them. Classmates, coursemates, lecturers yg sporting gilerrr, friends and also juniors2.. Semoga korg semua terus berjaya. Untuk classmates sy, InsyaAllah kalo dapat teruskan degree, course and tempat yg sama pasti kte akan berjumpa lagi..




nie laa senior yg kenal masa MMS duluu..
kak nurr! thank youu yeahh..
love u sis <3

Korg!! Best gler kenal and satu class..
gonna miss all of u guys!!
All the best yeahh..


sekian untuk kali ini..
wassalam=)




































Monday, 2 April 2012

Untuk Awak :)

Hai!! Assalamualaikum...
Bila dah cuti nie mmg tak tahu nak buat ape la kann..
so, bila ade blog nie.. masa dihabiskan utk update ape sahaja cerita..heee
itu pun kalo ade yg nak baca kan...

Nak share story sikit nie..
Actually, sy seorang yg sngt susah utk bg something kat sape2..
so, yg dpt tu kira untung la jugakk kot. hahaa!!
*perasan jer*
Btw, untuk awak yg dpt barang nie dari saya..
please take a good care of it..hee!
mungkin dah muakk kot dgr perkataan nie, but nie yg last sy ckp..hehee!





Untuk awak:
Entah macam mana nak kasi awak benda nie ann..tiba2 jer..
This is one of my favourite tau...so, hopefully jaga elok2.
don't lost it tau...
nasib suruh awak capture gmbr then send kat saya..
sbb xde gmbr gelang nie pun..
at least, ade laa gmbr kenangan...hee=)

Untuk awak:
Awak, jaga elok2 yer.. keychain nie kan comel macam saya..
hahaa!!
pape pun, jangan kasi hilang yer..
kalo rindu ke, tengok laa keychain nie yer=)


Okay la awak, thank youu jaga barang sy nie..
kalo tiba2 rindu ke nnt, tengok jer laa barang tuu ye:p
*itupun kalo laa* haha
gonna miss all of you!
lastly, take a good care of it and also yourself:)
love u guys! <3


sekian.
wassalam=)




Part 6 at Tun Merah!

Assalamualaikum..
Alhamdulillah, penantian 3 tahun akhirnya selesai.. InsyaAllah
Terlalu banyak sangat kenangan di sana..
Pahit, Manis semuanya ada..

Selama 3 tahun mendaki tangga nie tanpa jemu walaupun mengeluh jugaa
dahlaa tinggi bilik pun tingkat atas skali plak tuu..
lepas nie msti rindu nak naik turun lagi..hee

tangga batu caves

Finally, untuk last sem di TMH aku tak rasa boring sbb ade juniors yg menemani..
Thank youu korg sudi jadi teman kat college..
lagi pun akak xde sape  kat sne..
Korang buat akak tak rasa sunyi kat TMH..
Thanx to sape jer yang slalu dtg lepak bilikkk..hee
For sure, gonna miss all of you!


Qilaa! thank youu...cmne kte leh rapat pun xtau an.. cmne kte kenal dlu ek?? haha
Thanx selalu lepak bilik and awak ade utk COOL an akak bila tension..
Study elok2 tau, jangan stress2! U can do it..
All the best and goodluck in your study and life:)
Thanx for CoolBlog..
Yann! Terima kasih utk semuanya..
Best kte dpt breakfast sama2 arituu an..hee
Thanx ade time akak tension jugakk.. All the best yer:)
Thanx for KITKAT...
Ekinn!! thanx jugakk rajin main an gitar utk akak!
thanx sbb dtg lepak bilik..
ekin, study rajin2 tau.. jgn malass..
u can do it! All the best.. jgn tido lewat sngt daa..hee:D
Paosss!! Thanx main an bnyk lagu arituu..
Kalo akak boring, nnt akak layan video awak tuu..
Best spent time arituu sampai subuh baru kte tidoo ann..
All the best in ur life:)
Zaza!! Kecik jer org nye.. tbe2 kita rapat an...
Kesian dia, arituu nak balik dah xde spe kat blok an..
nasib baik akak ade! hahaa.. *perasan jap
Jaga diri and belajar rajin2 tau..
Inaa a.k.a duyong! hee... jangan marah
Thank youu Ina atas semuanya..
Pasnie susah nk dgr ina main gitar lagu ape tuh?? ohh, yer "peanut" an...hahaa
Belajar rajin2 tau, jangan malasss..
Ina boleh punya.. Goodluck:D
Ain!! selalu lepak bilik akak an study ngn bella.. hee
thanx jugaa atas semuanya!
lepas nie slalu laa dtg bilik tuu teman bella, dia sorg jer nnt ann..
Jaga diri elok2, jaga  level! hee...
All the best yeahh...




Kay!! huhu...lepas nie no more Nasi Lemak aumm aumm daa! hee
Goodluck and all the best in your study and life..:)




Thank youu korg!! Pada yg xde tu jgn terasa yer..
Thanx jugakk kat korg, kalo nak cter sorg2 sampai esok tak abes kot..
percayalah, korg antara juniors besttt yg akak penah jumpaa!!
Sorry kalo ade salah and silap, gurauan yg xkena tempatnye, terkasar bahasa  dan semuanya la yer..
sy hanya manusia biasa yg tak lari dr melakukan kesilapan juga.
Sedih jugakk rasa bila ramai yg nk balik aritu,
bukan ape lepas nie mesti susah nak jumpa an..
Kalo terserempak kat mana2 ke tegur la yerr..
kepada semua adik2 di tun merah study rajin2 jgn malas mcm akak nie..haha
Goodluck and All the best!!
For sure rinduuu korg nnt....
Love u guys:)




Wassalam=)